Applicatiepakket Data-integriteit voor Organisaties en Overheden

Verifieer eenvoudig de authenticiteit van aangereikte documenten

Service Applicatiepakket Data-integriteit voor Organisaties en Overheden

In een digitaal landschap van gefragmenteerde gegevens en gecentraliseerde datasilo’s wordt het voor belanghebbenden steeds moeilijker de authenticiteit en integriteit van aangereikte informatie te verifiëren. Traditionele databases worden beheerd door een Database Administrator die de-facto alles over de opgeslagen data te zeggen heeft. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar het gevaar van gegevensmanipulatie ligt steeds op de loer.

Een kleine wijziging aan een document kan nefaste gevolgen hebben voor personen of applicaties die zich later baseren op deze informatie. Zeker in de farmaceutische industrie kan dit dramatische effecten hebben, wanneer bijvoorbeeld voorschriften gemanipuleerd worden, handtekeningen vervalst worden of onderzoeksdata incorrect worden overgenomen. Ook in de financiële wereld en binnen de overheid kampen we met dit soort problemen. Want wie kan je garanderen dat een document dat via een betrouwbaar kanaal tot bij jou geraakt, ook effectief authentiek is en niet gemanipuleerd werd?

mLedger heeft hiervoor een eenvoudige oplossing bedacht, waarbij dankbaar gebruik gemaakt wordt van de potentiëlen van blockchaintechnologie. Zo hebben we – mogelijk gemaakt door onze unieke Blockchain Toolkit en Blockchain Platform Agnostic Middleware (BPAM), weergegeven in bovenstaande figuur – een kant-en-klare gateway naar het gedecentraliseerde web. Het laat ons toe eender welk bestand, zoals foto’s, voorschriften en documenten van de bank, eenvoudig op integriteit te controleren. Bovendien houden we de inhoud van de bestanden volledig afgesloten voor onbevoegden!

Hoe gaat dit in zijn werk? We beschrijven het chronologisch in een aantal puntjes:

  1. Een bevoegd persoon stelt een authentiek document op.
  2. Dit authentieke document wordt via onze gateway vermalen tot een digitale fingerprint.
  3. Deze fingerprint slaan we op op het gedecentraliseerde web. Dit kan op alle populaire blockchainnetwerken, dankzij BPAM.
  4. Het document wordt afgeleverd aan de ontvanger.
  5. Via dezelfde gateway wordt het aangeleverde bestand vervolgens opnieuw vermalen tot een fingerprint.
  6. Indien de fingerprints identiek blijken te zijn, is de ontvanger verzekerd van de authenticiteit van het document. In het andere geval krijgt de eindgebruiker een kritieke foutmelding te zien; het document is niet betrouwbaar en waarschijnlijk gemanipuleerd.

Klinkt interessant?

Maak dan snel een afspraak!

Ik heb interesse!

Ontdek het gehele aanbod